2012. április 1., vasárnap

Minden kezdet nehéz!

Gondolom veletek is sokszor volt olyan, hogy ültetek és azon gondolkodtatok, hogy változtatni kéne ezen és mozogni kéne mert le akartok fogyni, mást akartok látni, mint ami a tükörben van. Biztos van köztetek olyan, aki erre azt gondolta : -Á nekem úgy sem sikerülne....nem vagyok elég kitartó...nem nekem találták ezt ki!

Soha ne mond, hogy soha! Ez egy nagyon jó mondás :)


Az általános iskolában és a gimiben is utáltam a tesi órát.....utáltam mindent, ahol kicsit is meg kellett volna mozdulnom...futni, bukfencezni....ááááá....ki lehetett volna kergetni a világból ezekkel.
Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer odáig jutok, hogy nem tudok meglenni mozgás nélkül és élvezem, szeretem csinálni és az életem szerves része.
Nehéz volt elkezdeni!Sőt az volt nehéz, hogy bevalljam magamnak, hogy, amit csinálok nem jó és így nem leszek csinos, sem vékony....Be kellett látnom, hogy ha változni akarok, akkor bizony fel kell emelnem a fenekem a székről, be kell tennem egy DVD-t és el kell kezdenem izzadni!
Az első tornázós napom nagyon furcsa volt. Az egész tornát végignevettem....vagyis jobban mondva magamon röhögtem: -Nem hiszem el,hogy ezt csinálom.!!
Aztán mikor vége volt az első edzésnek, úgy gondoltam ááá ez simán fog menni.
Következő nap, már elég nehezen álltam neki. Olyan hosszú volt, olyan fárasztó és stb kifogások tömkelege...aztán mégis nekiláttam és borzasztóan szenvedtem...fájt mindenem, meg akartam halni.
Teljesen elment a kedvem a tornától. Aztán végiggondoltam, hogy ha ilyen maradok, akkor rajtam kívül ki lesz a hibás ezért? ...hát senkire nem foghatom rá, hogy miattad híztam meg....
Harmadik nap újra nekiláttam, de már próbáltam, úgy hozzáállni, hogy nagyon rossz de még egy kicsit kitartok akkor biztos jobb lesz. Hiszen nem kell nekem Rubint Rékának lennem, csak vékonyabbnak, mint most. 
Szép lassan hozzászoktam ahhoz, hogy délutánonként egy kis időt erre szánjak. Amikor az első változásokat vettem észre magamon, na az nagyon nagy tuning volt számomra! Leírhatatlan, mikor odaállsz a tükör elég és azt mondod: - Wááoo ez az én hasam? Tök jól néz ki! és még milyen lesz! :)
Annál jobb pedig tényleg nincs mikor az ismerőseid megdicsérnek, hogy mennyit változtál, milyen jól nézel ki! Főleg ha ezt a szerelmed teszi! Szerinted nem büszke rád mikor látja, hogy mennyit teszel azért, hogy jól nézz ki? De nagyon is az! :)

Tanácsaim kezdőknek:

Soha ne úgy álljatok neki a mozgásnak, hogy az első nap lenyomtok másfél órát aztán meg sem bírtok mozdulni két napig!
Kezdjétek szépen fokozatosan hozzászoktatni az izmaitokat ahhoz, hogy mozognak. 
Kezdjétek az elő napot mondjuk 20 perc karerősítéssel, vagy hasizommal. Ha a gyakorlatok közben úgy érzitek, hogy nem bírjátok tovább, álljatok meg! 
Ne erőltessétek túl magatokat mert annak semmi értelme. Nem szégyen ha közben megállsz pihenni, én is megszoktam, ha úgy érzem.
Egy hétig minden napra osszatok be valamilyen 20 perces gyakorlatsort. A következő héttől pedig emelhetitek a számot 30-40 percre, attól függően,hogy mennyit bírtok!
Szép lassan kialakul majd, hogy mi az az intervallum, amit végig tudtok csinálni.

Ne álljatok rá naponta a mérlegre!  Nekem ez egy oltári rossz szokásom, hogy fel-le ugrálok róla és csak nézelődök, hogy semmi változás..Ti ne tegyétek, mert nagyon lelombozó lehet! Ha hetente méritek magatokat az is bőven elég. Nálam mondjuk nagyon bejött, mikor az első gatyám leesett rólam de a mérlegen nem sok változás volt. Nem is érdekelt mert ha nem jön rám a gatyám akkor valószínűleg fogytam! :D

Az edzés közben elvesztett folyadékot mindig pótoljátok megfelelően!

Edzés előtt 1-2 órával már ne egyetek, nehogy rosszullét legyen a vége!

Azt,hogy melyik napszak a legjobb azt döntsétek el a beosztásotokhoz mérten. Sokan azt mondják,hogy a reggeli éhgyomorra való edzés a legjobb, mert akkor a leghatékonyabb a zsírégetés. Én egyetlen dolog miatt nem szeretek reggel edzeni, mégpedig azért, mert mindig végigásítozom a hasizmot és annyira zavaró :D
A suli miatt mindig este vagy délután szoktam edzeni és annyira ráálltam erre az időpontra, hogy ha nincs suli akkor is így edzek. De utána már általában nem vacsorázok, maximum valami nagyon könnyűt.

Az edzéshez használjatok megfelelő ruhát!Ezalatt azt értem csupán, hogy, akinek pl nagy melle van hordjon sportmelltartót, mert a sok ugrálástól könnyen megereszkedhet, sima melltartóban pedig egyáltalán nem kényelmes tornázni (tapasztalat).



Az itt leírtakat természetesen nem kell szentírásnak venni...csak a saját tapasztalataimból kiindulva és néhány utánajárás eredményeképpen írtam le őket :)

Hirtelen ennyi jutott eszembe a kezdeti tapasztalataimból, de ha útközben még beugrik vmi, akkor mindenképpen megosztom :)

Egy kép arról,hogy mit értem el azzal, hogy nem adtam fel. Nyilván van, akinek izmosabb a hasa, de nekem már ez is nagyon nagy eredmény az induláshoz képest. Azért mutatom meg nektek, hogy tudjátok, bárki képes elérni azt a célt, amit kitűzött maga elé, csak kitartó munka kell hozzá!


9 megjegyzés:

GhostGirl írta...

Hát..azt hiszem,sikerült rábeszélned a tornára :D én is halogatom már egy ideje,de mától nekiállok ;)

Barbara Sipka írta...

Ennek örülök! Kitartást! :)

Tami ♥ írta...

Mi a húgommal az első Réka tornán a földön fekve nevettünk, főleg mikor kimondta újra és újra, hogy hűűűha, nem bírtuk csinálni, annyira vicces volt. Azóta már fel sem tűnik :) Egyébként minden amit leírtál, rám is igaz, mindig is utáltam a tornaórákat stb, de azóta már egy éve minden nap tornázok. Nagyon szép eredményt értél el, továbbra is kitartás :)

Szandi írta...

Szia Barbi! Én is nehezen vettem rá magam arra, hogy edzek! Lusta vagyok, tény! :D Igazából én vékony vagyok, nincs rajtam felesleg, de szeretnék feszesebb feneket és hasat! Én például egyedül nem szeretek futni,így kitaláltam, hogy a kutyusommal teszem ezt meg! Nem rossz vele futni,körülbelül az én tempómban fut! :D Én most leginkább a fekvőtámasszal vagyok gondban! Annyira gyenge a karizmom, hogy örülök, ha 10 db-t le tudok nyomni egyszerre! Ezt kell fejlesztenem leginkább! Neked ez hogy megy? Amúgy például a bőrünk hogyan lesz igazán feszes? Fontos a testmozgás, a megfelelő táplálékok fogyasztása, de még mi kell hozzá? Tudsz valamit ajánlani?
Kitartás a tornához, látványos az eredmény! :)

Barbara Sipka írta...

Na igen azon én is ki voltam egy darabig :D hűűűűűűhaaa :D Még a párom is mindig ezzel szekált :P

Barbara Sipka írta...

Karizomra én súlyzós gyakorlatokat szoktam csinálni, sztem az a leghatékonyabb!
Feszesítéshez: víz víz és még több víz :) Szoktam még segítségként bőrfeszesítő krémeket is használni, de vannak erre kifejezett kozmetikai krémes kúrák...:)

Francis írta...

Eddig azt hittem egyedül vagyok, de már látom hogy nem! Hűűűűhaaaa! :D:D XD

Rebi írta...

Tegnap megszületett a döntés, hogy mától tényleg elkezdem már az edzést, most, hogy elolvastam a bejegyzéseket feletted az I-re a pontot :DD Azt megkérdezhetem, hogy milyen magas vagy? :)

Barbara Sipka írta...

166 centi vagyok! Sok sikert! :)

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes