2012. május 23., szerda

Vélemények az általam kipróbált mozgásformákról...

Amióta jobban belemélyedtem a fitness, fogyókúra világába,azóta próbáltam minden jónak ígérkező otthoni mozgásformát kipróbálni, hogy megtaláljam a nekem legmegfelelőbbet és leghatékonyabbat.

Rékát a végén említeném meg...úgyhogy kezdem a többivel :)



Béres Alexandra:
Tőle kipróbáltam a Legjobb formád című DVD-t, a Menni fog című DVD-t és a Vitalitást. Ezekből ez utóbbival sikerült elérnem számomra megfelelő hatást. Leginkább a karom formálódott és izmosodott tőle hihetetlenül gyorsan és látványosan,amit sikerült megtartanom, úgyhogy ennek őszintén örülök.


Bíró Ica: Talán ő volt az akivel az egész torna dolgot elkezdtem még évekkel ezelőtt..Tőle a Testszépítés és az Aktív zsírégetés 7 című kazettát (még azon van meg nekünk:P) próbáltam ki kisebb nagyobb sikerrel.


Kipróbáltam még a Callaneticset is, amit nagyon hatékonynak tartok, de inkább izomfejlesztés, mint fogyás szempontjából. Mostanában elég ritkán csinálom..leginkább akkor, amikor nem vágyom izzasztó ugrálásra, de mégis szeretnék mozogni.


Edzettem még Jillian Michaels-re is, akit akkor szeretek leginkább elővenni (ez most elég hülyén hangzott bocsi:)),amikor extra izzadásra vágyom extra rövid idő alatt...Még nem próbáltam ki hosszabb távon, csak alkalmanként. Nekem a  6 week six-pack  és a 30 day shred DVD-k vannak meg, ugye a címekből is látjuk, hogy hosszabb távra szólnak, úgyhogy érdemes őket kipróbálni. Nekem egyébként az előbbi a kedvencem ezekből.



Utolsó előttiként itt van a P90X, amit már facen is beharangoztam...hát őszintén szólva csalódás volt, úgyhogy nem is csináltam/csinálom végig a programot...A lényege abban áll, hogy a hét minden napjára más más edzésfajtát tartalmaz (kardió, jóga, kar, comb....stb) ezeket váltogatja, mert így hatékonyabb a fogyás. Talán azért sültem fel vele, mert van hozzá egy étrend is,ami én nem igazán tudok itthoni alapanyagokból követni, úgyhogy valószínűleg ez volt a gond, de őszintén megmondom, hogy az edzésekbe sem szakadtam bele....A neten egyébként rengeteg videót látni a hihetetlen fogyásokról ezzel kapcsolatban, úgyhogy valószínűleg az én bénaságom az oka, hogy nálam nem aratott osztatlan sikert.


Végezetül ugye Réka, akit imádok és rettenetesen elfogult vagyok vele. De azt kell mondanom, hogy eddig csak vele értem el hatalmas eredményeket, úgyhogy a kicsapongásaim alatt rájöttem, hogy hosszabb távra nem cserélném le csak alkalmakra. Mostanában kiegészítem őket súlyzós edzésekkel is és hajlok rá, hogy megtanulok normálisan futni is, de a lényeg, hogy nekem ő jött be a legjobban és nem kívánom megcsalni :)



Azt ajánlom minden mozogni, fogyókúrázni vágyónak, hogy bátran nézzetek szét ti is és próbálgassatok ki különböző mozgásokat, mert ki tudja melyik lesz a legjobb nektek, hiszen nem vagyunk egyformák...
Remélem tudtam a posttal segíteni, ha más nem új DVD-kel megismertetni titeket! :)


12 megjegyzés:

djkaty írta...

Béres Alexandra: 200% - a legjobb :-)

Kriszti írta...

A Béres Alexandra legjobb formád videó nekem is megvolt, de őszintén egyszer sem próbáltam, valahogy nem volt szimpatikus az egész :DD

A Rékának én is nagy fanja vagyok, szépen formál, de egy idő után már nem elég ugyanazt a megterhelést csinálni, hogy szépen formálódjanak tovább az izmok.. Pl. hasra már simán kibírom egymást után kétszer a 20 percet és még mindig van rajta felesleg, pedig már hónapok óta csinálom.. Ezért én a Réka torna mellett még bevezettem a kardiózást és a futást is-bármennyire is utálok, futüpadon még egész tűrhető.. :)

PAncsi írta...

Szerintem is Réka edzései a legjobbak! Én is elköteleztem magam mellette és az update elvek mellett.
Viszont a kardio mozgás mindenképp kell a tornái mellé, nemhiába fut ő sem minden áldott nap!

Rebi írta...

Én Béres Alexandrával próbáltam kezdeni...nem lett belőle semmi :)) Most már 2 hónapja Rékának az Add újra Önmagad DVD-jére tornázom...vagyis tornáznék! Sajnos 2 hete elmarad a torna, mert a bal vállamban izomgyulladás van. Felébresztettem az izmaimat a Csipkerózsika álomból és nem díjazták :) Ésszel kell tornázni, sajnos én is egyszerre akartam túl sokat és meg lett az eredménye.

Barbara Sipka írta...

Igen én is próbálom ezerrel rávenni magam,hogy fussak mellette, de valahogy a rossz emlékeimtől nem tudok megszabadulni, úgyh kell vmi nagyon nagy löket hozzá, hogy felvegyem a cipőimet és elinduljak :)

Zenzen írta...

Én is ki akarom próbálni Réjkát, de hol lehet megvenni?

Thündérke írta...

A P90X-et én is elkezdtem, és csináltam 2 hétig, de semmi hatása nem volt :S

pinkycat írta...

Nekem is Réka a Nr. 1 :) Gyönyörű alakot csinálnak a tornái!

Brigus írta...

Én Insanityt csinálom Shaun T-vel.. 6 hete kezdtem és betegség miatt utóbbi 3 hétben nem tornáztam, de tegnap kezdtem újra és nagyon nehéz megint belerázódni, de imádom!! Látok változást, pedig mellette a diétát nem tartom, csak kenyeret eszek kevesebbet, még édesség is becsúszik néha, de a torna nagyon hatásos. Torna közben már érzem a hatást és izzadok mint a kutya :D bocsi hosszú lett, de Shaun T <3

Eme írta...

Lányok, ugye tudjátok, hogy az intenzív futás az nem zsírégető, az állóképesség, csak ha már olyan szinten jók vagytok. Ha oxigénhiányos állapotban futtok az nem ér annyit zsírégetés szempontjából, mint egy sokkal hosszabb, de intenzívebb séta. Menjetek párban és azt a tempót vegyétek fel, ami úgy a leggyorsabb hogy még tudtok közben beszélni és nem kapkodjátok a levegőt (jó nem csacsogni kell, csak néha próbáljatok rá, hogy fuldokoltok, vagy akkor kezdtek csak el, ha beszéltek). De akkor 50-80 percet kell ebből!!! Ha van pulzusmérő az mégjobb, ki kell számolni mennyi a zsírégető zónátok és abban edzeni.

Nekem nem szimpi a Réka, meg az egész családja se, úgyhogy én őt kerülöm ahogy csak tudom =DDD

Csilla írta...

Én tavaly kezdtem fitness őrületbe és Rékával indítottam. Azóta is csak vele, nagyon bevált, szépen formál, pont eléggé izmosít.
A vigyori-marketing stílus nekem sem szimpi, de ettől függetlenül hatásos, úgyhogy ettől el kell tudni vonatkoztatni :)

Hajnal írta...

Nem csak a P90X van egyébként, hanem Insanity nevű program is. És ez a zsírégető a P90X inkább hosszabb távon izmosít. És 2 héttől senki ne várjon csodát. De az Insanity használ. Nagyon durván megizzaszt és nem kell hozzá semmi. Nekem az állóképességem első körben iszonyatosan megnőtt, és kevésbé voltam fáradékony is. De tényleg rendszeresen kell csinálni vagy legalább 2 naponta ha az elején még valaki kevésbé bírja.
Én most ezt elkezdem elölről. Sajnos abba kellett hagynom betegség miatt, aztán mellkasi izomfájdalmak miatt nem bírtam, ami a betegség miatt lett. De van értelme.
Réka nekem nem jött be. :(

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes